☰ Genvej

Medlemmer

× Log ud Din profil Fremtiden PR materiel Dragehytten Kalender Gløden Adresser Aktiviteter Ressourcebanken Vejledninger Sangbogen Arkivet
200 spejdere samlet ved den store bålplads

Sct. Georgsløb 2018


Allerede i Glødens augustnummer var der et lille opråb om det kommende Sct. Georgsløb søndag den 7. oktober, så gildebrødre kunne sætte kryds i kalenderen. I september nummeret kommer så den endelige tilmelding.

Det er et kæmpe arbejde at lave et spejderløb, det skal jo helst være mere spændende i år end året før. Jeg må nok sige at dette års løb efter min mening var helt fantastisk –den flotteste start og slutning - stor ros til spjederlauget.

Tilmeldte gildebrødre får tilsendt hvilken opgave man skal påtage sig.

Vi bliver tilsagt til at møde klokken 9 medbringende en termokande med kaffe, morgenbrød m.m. er der sørget for.

Vi får en kort briefing om dagens forløb.
Får de flotte dragterpå, der er fremstillet til løbet, man føler sig noget komisk i tøjet men ok det er for handlingens og spejdernes skyld.

Årets S.G. handlede om Aztekerne, et folk fra det centrale Mexico. Vi skal ca 1000 år tilbage. Der er stor tørke i landet, afgrøderne har meget dårlige vækstbetingelser. Derfor indkalder landet Hersker og Ypperstepræst befolkningen (her spejderne) til hjælp.

Hersker og Ypperstepræst står på en scene højt hævet over folket, deres dragter og hovedbeklædning er meget flotte og prangende. Ved siden af Ypperstepræsten er der et offerbål hvor præsten ofrer forskellige ting bl.a. røgkugler.

Intet hjælper derfor må man ofre 3 personer for at formilde regnguderne.

Opgaverne

var en udfordring i at finde forskellige ting, der kunne formilde guderne: